DIY Mini Mei Tai bärsele till bebisdocka

Sen jag köpte en Mei Tai Sköldpadda bärsele har Lea frågat om hon kunde få en att bära sina dockor i. Det finns att köpa men det verkar inte så svårt att göra själv eftersom det består av några band bara. Så var det en på FB i en grupp för bärselar som delade en engelsk länk till en beskrivning på hur man syr en själv! Behövde dock översätta måtten framför allt men jag passar väl på att översätta hela beskrivningen också så blir det lättare när jag ska göra den om ett par veckor, efter sluttentan jag pluggar på just nu.

Originalbeskrivning (På engelska)

Hur du syr en Mini Mei Tai Bärsele till bebisdocka

Den här Mini Mei Tai är perfekt för ett två till tre år gammalt barn men kan användas upp till sex år. Det enda du behöver är vanliga sytillbehör och lite tyg som är minst 80 cm långt och 46 cm brett.

mini-mei-tai-1

Först ska du klippa ut delarna till tyget. Du kan använda en rullkniv men tygsax och måttband går lika bra. Var uppmärksam på mönsterriktningen på tyget om det är mönstrat.

Du behöver klippa ut: 

  • Långa band: 2 delar som är 8 cm x 80 cm
  • Korta band: 2 delar som är 8 cm x 40 cm
  • Ryggdelen: 2 delar som är 20 cm (topp/botten) x 24 cm (sidorna), eller en del som är 20 cm x 48 cm (vikt på mitten)

mini-mei-tai-2

För att skapa banden, vik varje band i mitten på längden (”som korvbröd”) och stryk dom. Nåla längs med den långa sidan och en kort sida, sedan, sy 0,5 cm långa stygn på den långa sidan och en kortsida.

mini-mei-tai-4 mini-mei-tai-5

Vänd bandens insida ut. Du kan tex använda en stor lång garnsticka. Stick stickhuvudet först isf.

mini-mei-tai-6

Stryk banden och sy på tre sidor. En tråd i kontrastfärg passar bra här.

mini-mei-tai-7

Nu kommer steget som kan verka krånglig men som egentligen inte är det. Bara titta på bilderna för att se hur det ska se ut.

pinning-mini-mei-tai

1. Börja här med att lägga dom långa banden högst upp på ryggdelen, lägg dom osydda ändarna en bit ut på kortsidorna ungefär 5 mm ut. Vik försiktigt ut dom mot samma sida.

2. Gör samma sak med dom korta banden, lägg dom osydda ändarna att sticka ut nere på botten delen på ryggsidan. Linjera dom vid vikningen eller om du använder två delar för ryggdelen, lägg dom ca 1,5 cm från kanten på nedre delen. Vik försiktigt upp alla band så att dom går ut upp på toppen av ryggdelen.

3. Vik försiktigt över ryggdelen eller lägg över den andra delen över alla banden (rätsida mot varandra).

4. Nåla där banden sticker ut och däremellan. Sy längs båda långsidorna och längs med toppen men bara så pass att toppbanden blir fastsydda men lämna en öppning där alla banden sticker ut.

mini-mei-tai-13

Nu kommer du att kunna vända hela bärselen in och ut och du borde nu kunna se två långa band sticka ut i toppen och två korta band nere på sidorna. Stryk, vik in, nåla och sy igen öppningen.

mini-mei-tai-finished

Sy igen toppen och sy ett kryss på ryggdelen för extra stabilitet.

mini-mei-tai-14

För att bära, knyt dom korta banden runt höften. Placera bebisdocka fram, långa banden i kors på ryggen och knyt fram. Du kan också ha en Mei Tai på ryggen, bara gör det omvänt (med eller utan att korsa banden)!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.