En bunt med huvudbry har fått sina lösningar – Äntligen!

Dagens vikt: 93,5 kg

Dom senaste dagarna/veckorna har jag bekymrat över dessa saker:

  • Varför Legimus-appen krånglar precis hela tiden.
  • Min syn har försämrats på kort tid.
  • Min telefon har fått sig en fet spricka i glasskärmen.
  • Att fixa hallen så att jag kan fortsätta med nästa rum, Leas sovrum 🙂

Så, Legimus-appen började krångla ganska omgående efter att jag började använda den. Jag läste i Google Market att många andra hade problem så jag hade inget större hopp om att det skulle ordna sig. Den kraschar hela tiden, hur jag än beter mig. Hade den på min gamla Samsung Galaxy S3, på min Galaxy Tab och nu även på min nya Samsung Galaxy S6 Edge. Den kraschar på varenda av dom. Så appen känns rätt värdelös för mig just nu. Men det går att använda i datorn för där lyssnar man med ett helt annat program. Men så läste jag Legimus egen tipslista om andra program som fungerar med filerna och det stod att det dessutom kan fungera med telefonens inbyggda ljudspelare men att vissa funktioner kan försvinna. Så det har jag nu gjort! Jag laddade ner .zip-filen från legimus.se vanliga webbsidan och den gick att packa upp. I den finns .mp3-filer som kan spelas upp med min telefons inbyggda spelare. Det som försvinner på det sättet är ju att jag kan inte läsa texten samtidigt utan det blir som en ljudbok bara istället. Men för mig funkar det perfekt för det är så jag ville ha det för då kan jag lyssna när jag tex gymmar eller så. Tänker att nåt måste ju fastna på det sättet. Och när jag är hemma då läser jag antingen själva boken i pappersform eller läser i datorn och lyssnar samtidigt. Det är helt perfekt för mig alltså!

Min syn har plötsligt blivit sämre på bara några dagar. Jag vet inte alls vad det beror på men tänkte att jag måste vara trött eller nåt. Men så kom jag på idag att jag kanske har glömt att byta linser vid månadsskiftet! Jag brukar göra det ungefär runt månadsskifte och nu är det den 5e och jag har inte direkt något minne av att jag nyligen har bytt. Som tur är sparar jag alltid den senaste orderbekräftelsen från när jag beställde linser och kunde räkna ut hur många linspar jag borde ha använt om jag hade bytt. Men i boxarna är det en lins mer i varje paket så då måste det vara så att jag inte har bytt detta månadsskifte. Så ikväll tar jag ut linserna och i med nya imorgon! Låter ögonen ”vila” och vara utan linser en natt mellan varje linsbyte.

Min telefon har fått en fet spricka i glasskärmen! Ja, när den anlände och jag hämtade ut den hos mitt Postombud så var paketet ganska mosat. Jag sa till kassörskan som lämnade ut den att det var en telefon så jag kanske inte ska ta emot den. Hennes lösning var att jag skulle göra en reklamation på Posten.se. Så, lite nervös tog jag emot den ändå, men det kändes ju inte bra med ett mosat paket på en telefon. Även fast jag öppnade den där så är det rätt svårt att bedöma på 5 sekunder om telefonen kommer att fungera som den ska eftersom det är omöjligt att säga vad paketet har råkat ut för. Fortfarande orolig hemma vågade jag inte bryta förseglingen på produktförpackningen utan väntade till dagen efter så jag först kunde ringa till Tre för att kolla med dom hur jag ska göra, om jag ska skicka tillbaka den eller inte. Men killen på Tres kundtjänst sa att jag skulle öppna den och testa den och se om den funkar. Humhum, visst, är jag nån telefonexpert eller?, tänkte jag. Vad vet jag om den verkligen fungerar felfritt trots mosat paket liksom. Vilka tester ska man utföra för att vara säker liksom??? Men iaf så ja, den gick igång iaf, och jag kunde installera mina appar osv. Ok, betyder det att den är felfri? Ingen aning, jag är ju inte kunnig inom felsökningsområdet för Samsung telefoner direkt! Men, eftersom två dagars användning dök en fet spricka på glasskärmen och jag blev verkligen besviken! Jag blev ännu mer besviken när jag ringde Tres kundtjänst för att tala om vad som hänt och han säger att det kommer att kosta mig att reparera den för jag skulle ha nekat att ta emot den! Men vadå? Jag ifrågasatte det men jag kan inte Postens regler osv drog hela händelsen för honom och att jag även hade fått svar från en annan kille hos Tre att jag skulle öppna den och testa osv. Så nej jag ska minsann inte betala en enda krona för en trasig telefon! Jag borde faktiskt få ersättning för att jag nu går runt med en trasig telefon för att dom drar ut på tiden! Jag vet inte hur många jag pratade med hos Tre efter den killen och var upprörd och drog hela händelsen för alla jag pratade med hos Tre. Tror det är nånstans mellan 5 och 10 stycken olika personer jag har pratat med. Ringde typ varje dag för att få ett svar på vad dom ska göra åt saken osv. MEN! Till slut så kom dom fram till att dom står för allt. Jo tack du, det vore väldigt konstigt annars eller hur? Så nu väntar jag på ett returpaket för att skicka tillbaka telefonen och få en ny. Det ska också sägas att jag är kund hos Tre sedan dom startade företaget för en väldigt massa år sen. Och jag har alltid varit en otroligt nöjd kund. Jag kan faktiskt säga att jag fortfarande är en väldigt nöjd kund ändå trots den här reklamation som ännu inte har fått ett slut. För med tanke på hur många år jag har varit kund hos Tre och allt har alltid fungerat felfritt och kundtjänsten har verkligen alltid varit riktigt supertrevliga, verkligen över förväntan alltid så därför tycker jag att en reklamation som dom ändå nu i slutändan kommer att ordna upp inte är så farligt eftersom dom ska nu fixa till det. Alla företag kan göra fel men då kan man reparera skadan precis som dom ska göra nu. Tre är bäst helt enkelt!

Ja, hallen. Den är inte klar än och det är en del kvar. Men jag har börjat planera färdigt i huvudet nu hur det ska vara osv. Jag vill ju avvakta ett tag med att sätta igång ifall jag kommer på något eller om jag vill ändra något och så. Men nu känner jag mig färdig i huvudet så då ska jag snart sätta igång med idéerna. Lite har jag ju redan gjort och det är att skaffa små rottingkorgar från Ikea och satte i hatthyllan. Det blev superfint. Tänk att små saker kan göra så stor skillnad! Och så köpte jag också typ en ljusslinga med turkosfärgade bollar på Ikea. Tänkte ha det runt stora spegeln ovanför byrån men när det satt uppe var det inte alls så fint som jag tänkte så det blev inget med det. Istället har jag hittat ett nytt ställe för det som jag testar dom på just nu. Har satt upp slingan på kanten av bokhyllan som är i hallen precis utanför Leas sovrum. Tror det blir bra. Låter den hänga där några dagar och ser om jag ändrar mig sen. När hallen är klar ska jag fixa Leas sovrum som är framförallt i stort behov av rensning!

Ja, och så var det träning idag förstås 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: