Mitt minne

Mitt minne sviker mig ofta tyvärr. Den största anledningen till att jag skriver min blogg och innan skrev dagbok är av den anledningen att jag glömmer mycket. Jag vet att det finns mycket som kan påverka kroppen till att glömma. Jag har i många år tänkt att jag ska ta det med en läkare men det är ju det att jag glömmer bort att göra det.
Jag glömmer inte allt förstås men ibland känner jag mig riktigt senil o borta.
Jag försöker hitta ett mönster på vilken slags minnesförluster jag har men har hittills inte märkt något särskillt.
Några saker jag vet kan påverka mitt minne är allt stress jag har. Det mesta är faktiskt självförvållat eller vad man ska säga. Att tex driva ett företag vid sidan om ett heltidsjobb är tex något jag gjorde i flera år. Har hundra miljoner saker i huvudet. Så fort jag kommer på något speciellt börjar jag tänka på det o kan inte längre riktigt koncentrera mig på det jag gör. Tex nu när jag skriver så flyger tankarna iväg till en massa annat och jag måste hela tiden skärpa till mig igen medvetet för att komma tillbaka till det jag håller på att skriva.
Samma när jag pratar med folk. Då kan jag plötsligt komma på mig själv att jag inte alls lyssnar på personen jag pratar med och försöker komma tillbaka och lyssna men lyckas sällan med det. Det blir att jag har halvlyssnat istället.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: