Provar Dukandieten

Paleo visade sig inte alls stämma överens med mig. Jag hade svårt att förstå poängen med att hålla maten mejerifri och dessutom svårt att hitta ersättningar och fann det ganska omotiverande när jag inte ens förstod varför jag ska avstå från mejerier. Det enda som fanns att ersätta med inom Paleo var kokosmjölk/grädde men gillar man inte kokossmaken till allt som jag inte heller gör då är det ganska svårt.
Så det blev kortvarigt.
Av en händelse blev jag påminnd om Dukan dieten som jag faktiskt provade innan lchf men iom att den inte är så stor och fb-gruppen jag var med i då var väldigt nystartad förstod jag aldrig vad den gick ut på. Men nu har jag kommit in i en större fb-grupp och förstår mycket bättre hur dieten är upplagd. Har lånat en bok om dieten och hör och häpna, jag har börjat läsa den!
Jag har inte läst en bok på det här sättet sen jag var i tonåren såatt jag har lyckats läsa denna och verkligen ta in information är ett stortframsteg för mig. Jag kan tom tänka på det jag har läst efteråt och tom återberätta info från det jag har läst. Det är helt fantastiskt!
Bra då kanske det är dags att läsa studielitteraturen och ge dom böckerna en ny chans nu när jag snart är färdig med studierna… bättre sent än aldrig och som tur är har föreläsningarna varit minst lika givande som litteraturen och tack vare dom har jag ändå fått in kunskapen.
Jag har börjat ta tag i det här med att skaffa praktikplats efter studierna, än är inget klart dock.
Så, Dukandieten. Den verkar riktigt bra faktiskt. Grunden för den är proteinet och att hålla maten med högt proteinandel. Det är alltså fettsnålt och lågkolhydrat. Vi får se om jag tycker att den är lika bra när jag har hållt på ett tag då, har bara hållit på med den sen måndags så det är inte så många dagar. Har gått ner 1,5 kg iaf så än så länge är det positivt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: