Städning start, 2018

Utöver min vikt är vårt boende en sak som irriterar mig ständigt och som vi aldrig får ordning på. Så jag har tänkt, jag ska testa att använda samma mall som jag just nu använder för min viktminskning till städning och rensning hemma. Så får vi se om det hjälper. Jag hoppas det.

Så jag tänker mig att jag gör ett städschema/rensningsschema varje vecka. Ett städinlägg varje dag. Ta före-bilder.

Googlade lite på nätet efter inspiration men det gav inte mycket… Hittade dock en bra sida med tips som föll mig i smaken. Tipsen handlar om KonMari-metoden av Marie Kondo. Det fanns mycket intressant som tex att det är mer effektivt att rensa efter kategori istället för per rum. Det är nåt jag själv har känt när jag gett mig på att rensa nåt tidigare. För när jag rensat per rum eller tex en låda i taget så har det lätt blivit så att det jag inte vet var jag ska lägga nånstans lägger jag i ett annat rum, i en annan låda tex… Så det har varit väldigt ineffektivt för min del hehe.

Checklista för städning och rensning under 2018

Inför start:

  • Ta före-bilder av lägenheten

Varje dag:

  • Städ- och rensningsdagbok, registrering av det som städats och/eller rensats plus en kort kommentar om dagen
  • Efter-bild av det som rensats/städats

Varje vecka:

  • Nytt rensningsschema, läggs upp på måndagar
  • Före-bild av det som specifikt ska rensas den veckan

Varje månad:

  • Nytt städningsschema, lämpligtvis den första i varje månad
  • Nya bilder av lägenheten i sin helhet

fast det här med att ta bilder känner jag mig tveksam till. Har ingen som helst lust att ta kort på eländet! Fast å andra sidan är det kanske det som behövs… Nä jag tror faktiskt jag skippar det. Det roliga är att när jag går runt och funderar på var jag ska ta kort så känner jag också lite att det är inte så hemskt stökigt egentligen hehe. Kommer nog gå bra utan bilder också 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: