Adhd infoträff

Har varit på första träffen med lite info om Adhd och hur man kan behandla det o så. Ska försöka få ner det som togs upp som jag tyckte var viktigt så jag har kvar det till framtiden ifall jag undrar nåt.

  • Vanligt är då att man kan ha svårt att ta instruktioner eller samtal muntligt. Det går lättare om man har det skrivet. Det förklarar varför jag gelst vill ha viktiga saker skriftligt och hellre mailar än ringer och gillar att jobba med data.
  • Att komma igång med att göra tråkiga uppgifter är svårt. Därför är det bra att hitta nåt sätt att få motivation till det annars kan det bli uppskjutet hur länge som helst. Kan förklara varför jag undviker att städa såklart. Det är ju världens tråkiga sak att göra. Samma med varför jag misskötte bokföringen i företaget och säkert samma sak med att plocka ur alla kartonger vi har hemma som vi ser varje dag. Nej jag bara passerar dom och ignorerar dom konstigt nog. Det blir till att hitta nåt motiverande för att lyckas få tummen ur o tömma dom nån gång. Att jag får bort kartongerna därifrån är förstås bra men inte motiverande nog tyvärr. Jag kommer nog på nåt.
  • Rastlösheten. Det kan förklara varför jag vill flytta från ena stället till nästa hela tiden. Har aldrig kunna förklara det förut varför jag vill flytta från ett boende som jag nyligen flyttat in i. Det kan vara så att det hänger ihop med svårigheten att tömma kartongerna.
  • Svårt att behålla eller få jobb. Det hänger nog ihop med föregående att man blir rastlös. Föreläsarnas förslag var att hitta nåt man verkligen brinner för och är intresserad av och jobba med sånt som verkligen intresserar. För då är det inga problem att komma igång och göra arbetsuppgifterna. Kanske därför jag har jobbat med så mycket olika och har aldrig riktigt trivits. Det har inte varit intressant nog helt enkelt. Det svåra är att komma på nåt man är intresserad av tillräckligt mycket för att orka jobba med det.
  • Fenylalanin. Det här måste jag fråga dom mer om. Jag tror det var nåt om att om en gravid kvinna har mycket fenylalnin i blodet så kan det ge störningar på barnet. Jag såg ikväll av en händelse att aspartam är en källa till fenylalanin och även proteinrik mat. Det jag vet är att jag är känslig mit aspartam och får världens hungerkänslor om jag får i mig för stor mängd. Så jag måste höra om det hänger ihop och om jag måste kolla upp det närmare.
Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: