Att spara för sitt barns framtid

Lea fyller snart 3 år. Sedan november förra året så sparar vi hela hennes barnbidrag till henne när hon blir stor. Tidigare sparade vi 200 kr men nu är det 1050 kr som barnbidraget är på. Vi tycker att det är viktigt att ha en bra ekonomisk grund att stå på. Varken jag eller Roger kommer från speciellt rika familjer eller har haft sparande föräldrar så när vi blev ansvariga för våra egna liv så fick vi starta allt från noll. Eftersom jag fick flytta hemifrån redan när jag var 16 år och precis börjat gymnasiet så fick jag dessutom hjälp från socialen. Det var ingen lek minsann att få dom pengarna att räcka en hel månad. Och då var jag rätt pengaklok redan då. Men lite trixigt var det allt.

Vi tycker att det är jättebra att nu kunna lägga undan lite pengar som hon sen kan ha nytta av när hon till exempel vill flytta hemifrån och kanske köpa en bostadsrätt eller liknande. Allt blir ju dyrare och det är bara bra att spara pengarna. Dom förs över på vårt konto på Avanza.se där vi har vårt övriga sparande. Kontot står på henne, det är en Kapitalförsäkring för barn. Allt sparas automatiskt med månadssparande i Avanza Zero. Tycker den fonden slår allt. Den har 0 kr i avgifter dessutom. Har det mesta av våra sparanden i Avanza Zero. Lite ICA aktier har vi också i ett av sparanden men det är allt. Tycker att det är viktigt att spara i något som jag inte behöver oroa mig för om det ska gå ner eller liknande. Det måste vara enkelt för jag vill inte behöva logga in varje dag och undra om det har gått bra eller inte. Därför sparar jag inte i aktier eller ja, har bara en aktie.

ICA aktien är en sån aktie som jag gillar också för att dom har utdelningar på sina aktier och det är lite kul tycker jag. Sånt får man ju inte del av när man sparar i fond. Så nästan allt i Avanza Zero och litegrann i ICA aktien passar mig perfekt. Vi har cirka 85% i Avanza Zero och 15 % i ICA. Det kan kännas väldigt passivt för en del andra sparare speciellt eftersom jag gör lika med alla våra sparande dvs både våra långsiktiga och kortsiktiga. Men jag tycker att det passar oss och jag vill inte ägna en massa tid åt att analysera och väga risker på den eller den aktien. Att göra klipp på börsen är en heltidssyssla. Om du ens lyckas då dvs.

Så detta är perfekt mix för oss.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.