Bebis är född

Hon kom till slut. Den 8e oktober kl 05.24 föddes hon. Vägde 3924 gram och 53 cm lång. När förlossningen väl satte igång gick allt väldigt fort. Hon var beräknad den 2a oktober egentligen. Två nätter innan hon föddes kände jag förvärkar. Sen var allt lugnt hela dagen och satte sen igång igen på kvällen, den 7e. Runt 22-tiden kändes det som att jag behövde åka upp och kolla om det var på gång. Men var bara öppen 3 cm. Fick en sovdos med tabletter som skulle hjälpa mig sova och nåt som skulle ta udden av värkarna och kunde åka hem och testade sova lite. Kunde sova några timmar men sen vaknade jag. Då var det dags att åka upp igen. Nu var jag öppen 5 cm. Det gjorde väldigt ont. Fick lustgas som hjälpte en del när värkarna kom. Till skillnad från min första graviditet så kände jag värkarna väldigt tydligt den här gången. Sen började det kännas som att jag hade bajsat på mig, ett tydligt tecken på att bebisen är på väg ner. Strax efter kom första krystvärken som också kändes väldigt tydligt. Ville ha spinal-bedövning men sköterskorna bedömde att det inte skulle hinnas med. Så det fick räcka med lustgas som jag höll i stenhårt! Sköterskorna hjälpte mig att andas och jag ville inte föda liggande för jag hade så ont nere i svanken. Så dom hjälpte mig ligga på sidan istället och föda så. Ena sköterskan höll upp det ena benet och hjälpte mig krysta på med benet vid varje krystning. Det var så häftigt att föda på det viset och kände mig så närvarande till skillnad mot första förlossningen. Efter några krystvärkar var bebisen ute. Från att jag var öppen 5 cm till att bebis var ute tog det inte ens två timmar. Det var en väldigt bra förlossning jämfört med min första där jag kände mig helt borta och på grund av epiduralen så var den väldigt långdragen och tog många timmar. Sen fick jag klippa navelsträngen också. Det finns egentligen bara en sak jag är ledsen över och det är att Pär inte kunde vara med och uppleva det så det är väldigt tråkigt eftersom det här inte är nåt som går att göra om. Så det sörjer jag lite över. Han kunde komma lite senare och spendera några timmar med oss iaf.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.