Börjar om Dukan – På riktigt

I fredags var jag till vårdcentralen då för mina pms-bekymmer och fick antidepressiva utskrivna att ta vid ägglossning för att dämpa dom elaka besvären. Passade även på att ta upp mina hårproblem som fortfarande finns och fick ta blodprov för det för att kolla en gång till om det finns någon brist i kroppen. För två år sen fanns det inga brister iaf men eftersom jag innan dess hade det lite svajigt med sköldkörteln så vill han kolla det för säkerhetsskull. Och visar dom ingen brist så skulle jag få remiss till en hudläkare.

Så jag ska ta och beställa mer hår-kosttillskott eftersom det är bra om jag fortsätter med det. Har inte bestämt var jag ska beställa det än så jag får googla runt lite.

Efter fredagens besvikelse med pizzan som jag trodde var helt inom Dukan-riktlinjerna har jag funderat fram och tillbaka konstant och irriterat mig på att jag hade fuskat omedvetet. Började fundera på hur mycket mer jag egentligen fuskar fortfarande halvmedvetet, som tex mandlar som jag ju vet inte är tillåtet men äter ändå. Det är ju lchf. Eller frökexen som jag gör efter ett lchf-recept osv. Jag är fortfarande för mycket kvar i lchf-tänket. Jag vill verkligen äta enligt Dukan 100% för jag tror på detta sätt att äta. Men då kan jag ju inte hålla på och låtsas att jag äter helt Dukan-enligt ju.

Så jag har funderat om jag ska gå tillbaka till lchf istället eller kanske äta vanlig kolhydratmat med kcal-kontroll eller kanske helt skita i allt och bara äta som jag känner för och bara vara en glad ”köttbulle” 😀 Jag har ju inga bekymmer med mitt utseende och det är ju en del av problemet att jag inte har den riktiga motivationen till att gå ner i vikt då. MEN jag vet att jag är överviktig och jag vet att jag är liksom i den övre gränsen för vad som är ok och hälsosamt och att jag pga det inte har några marginaler uppåt med viktuppgång. DET är det jag behöver tänka på när jag blir osäker. För även om jag trivs med mig själv så vet jag att jag inte är sugen på att gå upp mer.

Har botaniserat, tittat på diverse roliga videor som får mig att känna att jag borde skita i allt vad diet heter och bara leva och vara glad osv. Men så kommer jag tillbaka till FB-gruppen för Dukan och blir lika imponerad varje gång att läsa alla andras framgångar och hur effektivt det är att äta enligt Dukan. Så jag kör på med Dukan har jag bestämt mig för. Den här gången ska det bli Dukan 100%. Inge mer mandlar eller annat som inte är Dukan-godkänt. From imorgon!

Igår tog jag en halv-fuskdag och gör likaså idag känner jag. Det blir bra.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: