Kostchema en vecka

Då har vi provat Gymgrossistens båda kostscheman i snart en vecka och kan nu anpassa det efter egna behov. För som dom är nu passar dom oss inte riktigt. Det är några saker jag tänker ändra på med den:

  1. Anpassa båda kostscheman så att man i en familj kan äta tex samma mat till middag och planera samma lunchlådor osv. Jag trodde att dom var tillräckligt lika för att det skulle funka men icke. Jag ska göra om båda schemorna med samma måltider på båda, men olika mått bara.
  2. Göra kalori och proteinmängden så lika som möjligt på liknande måltider så att man kan byta ut mellan dagar om man skulle vilja det. Tex göra frukostarna med lika mycket kalorier och protein på alla dagar så att om jag nån gång är sugen på en annan frukost kan välja att byta mot en annan. På mitt schema ska jag även ändra ”Träning” och ”Vilodag” för det enda som är annorlunda är egentliga pre- och post-workout när det är träning. Rogers kostschema är skapat som att det är träning varje dag och jag ska göra lika på mitt. Är det träning så behöver jag ändå lite extra energi så det vet jag ju. Ska försöka hålla kostschemat på 1600 kcal varje dag så det är det jag får i mig på träningsdagar. På vilodagar skippar jag bara pre- och post-workout och det är ca 150 kcal vilket göra att vilodagarna automatiskt ska hamna på ca 1450 kcal vilket jag tycker är alldeles lagom.
  3. Ta bort vegetarisk lasagne och brunsås. Lasagnen var ingen hit för mina smaklökar. Brunsåsen har jag inte ens gjort för den var bara på mitt kostschema och jag själv är ingen såsmänniska. Dessutom ska jag lägga till sås i Rogers kostschema för han är såsmänniska däremot. Däremot ska jag har kvar köttfärssåsen dock från ett annat enklare recept jag hittade på Livsmedelsverket faktiskt och som är helt näringsberäknat. Nötfärsbiffarna var riktigt goda så dom sparar jag absolut. Dom är dessutom superenkla att göra och det bästa är att man laga dom i ugnen vilket jag alltid föredrar framför stekning.
  4. Justera kalorimängden. Jag har lagt över alla måltider i ett excelblad för att få ut rätt värden och lättare kunna ändra kostschemorna och dels så var kalorimängden lägre än 1600 för min del, den hamnade på ca 1200 kcal nån dag och 1400 kcal dom andra dagarna så det var lite si och så.
  5. Lägga in Nutella för det är något jag helt enkelt måste ha. Så länge jag har koll på mängden så anser jag inte att det är något problem att äta det eftersom mängden är liten.
Publicerat den
Kategoriserat som Träning

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: