Morgonrutiner

I senaste numret av tidningen Driva Eget fanns det en sån där bra lista med tips på bra morgonrutiner för en effektiv arbetsdag. Eftersom jag länge har planerat att få in träning på morgonen och börja på nytt med bra matvanor så var det rätt passande att börja med den här fina listan! Tipsen är ju superenkla att följa och tar upp så bra saker så det har jag börjat med från och med idag!

Tips på bra morgonrutiner

  1. Kolla inte Facebook och mejlen. Den bommade jag direkt såklart. Det är ju det första jag gör när jag vaknar och hade inte en tanke på att låta bli i morse när jag vaknade.
  2. Meditera 5 minuter. Check på den! Gjorde 5 minuter med den suveräna appen Mindfulness som är gjord speciellt för meditation. Har använt den tidigare men inte fått in någon rutin på att göra det regelbundet. Väldigt skönt att få det gjort direkt på morgonen! Det var det första jag gjorde när jag kom hem efter att jag lämnat Lea på skolan.
  3. Träna och tanka kunskap 25 minuter. Gjorde bara 10 minuter sen tröttnade jag. Men jag missade tipset om att lyssna på ljudbok samtidigt. Så det ska jag testa imorgon. Kommer nog funka mycket bättre med ljudbok.
  4. Ta en kall dusch. Eftersom jag inte orkade med hela träningen så hade jag ingen som helst lust att duscha såhär tidigt. Jag som hatar kyla dessutom. Det blir en utmaning att klara den punkten. Men jag kan nog börja med att ta en vanlig varm dusch och successivt gå ner i kyla.
  5. Ät 30 gram protein. Inga problem att klara den punkten. Det gör jag redan sen innan. Dock är tipset att äta det inom 30 minuter efter att man har vaknat så jag tog en proteinshake innan jag gick till skolan med Lea. Min vanliga frukost äter jag senare medan jag jobbar oftast men det är inte förrän ca 2 timmar efter att jag vaknat.
  6. Skriv dagbok 10 minuter. Yes, det är typ det jag gör nu då. Ska försöka hålla i det men oklart om det blir att skriva här eller bara skriva i en vanlig skrivbok. Roligast är ju att skriva här förstås!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.