Praliner med Nutella och jordnötssmör

Alla Hjärtans Dag till ära tänkte jag göra dessa ljuvliga praliner med smak av Nutella och jordnötssmör som ju är en oslagbar kombination.

Att göra dessa praliner är hur enkelt som helst. Du behöver en form att göra pralinerna i, det går även bra med iskubsform eller aluformar för tex ischoklad. Jag använder mig av en silikonform speciell för praliner som ger hjärtformade praliner passande nog till Alla hjärtans dag. För att dutta ner Nutella och jordnötssmör har jag använt mig av en kniv med runt spets så att det blir lättare att komma åt och sen skrapa av.

Ingredienser:

  • Nutella
  • Jordnötssmör

Så här gör du:

  1. Ta en kniv med runt spets och ta lite Nutella. Dutta ner Nutellan i formarna. Tryck gärna lite mot formens väggar för att få Nutellan att fastna överallt.
  2. Ta nu Jornötssmör också gärna med en kniv med runt spets och ha ner försiktigt i formarna tills dom fylls. Vill du istället göra en ”botten” av Nutella lämnar du lite plats för det och fyller på med Nutella efter jordnötssmäret. Gör det försiktigt så att smetarna inte blandas för mycket.
  3. Ställ in i kylen ca 1 timme att stelna. Alternativt ställer du i frysen i ca 15 minuter.

Ingredienser

Först Nutella.

Sen, jordnötssmör.

Vill man kan man lägga på lite Nutella i toppen också.


Färdiga att njutas!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.