Projekt Hemtrevligt i hallen

Dagens vikt: 93,6 kg.

Dagens mat: Fyller inte i Lifesum under Påsken och jag kommer faktiskt inte riktigt ihåg det jag har ätit idag. Påskmat och lite sånt! Inge mycket fusk i mängd iaf.

Vi skulle ha varit på dop idag. Men så kom vi på att vi måste köpa en ny gitarr till Lea som har varit utan ett tag efter att ha haft sönder sin gamla ihoptejpade en gång till. Hon har frågat efter att få den lagad minst en gång per dag så det här är viktigt för henne 🙂 Så vi hann inte med dopet och gick till BR o köpte en ny stadigare gitarr till henne innan gymmet. Som hon blev glad! Den här gitarren är större och i trä till skillnad från den förra i plast som också var blå och väldigt ”leksaksaktig”. Den här gitarr känns mer som en riktig gitarr för henne. Hon lekte med den resten av kvällen. När hon skulle sova vill hon ha den i sängen och sova med. Så det fick hon men sen tog jag bort den och la den vid fotändan istället.

Jag vill köpa ett nytt leksakskök till henne och så en loftsäng. Jag tänkte att hon kan sova i nedre delen då och ha övre delen som koja typ. Skulle vilja ha en sån där loftsäng från Ikea med det där gröna tältet över som man kan köpa extra och sätta över så det blir som en koja.

Nu ska jag ta tag i vår lägenhet. Jag ska börja med hallen. Har börjat mäta och planera hur vi ska ha och om vi behöver köpa nåt. Vi har det mesta men det blir nån ny matta, tunt draperi, väggord och en ljusslinga bara. Det kommer att bli så fint! Jag ska ta ett rum i taget nu tills hela lägenheten är i ordning.

Tack vare Legimus så läser/lyssnar jag på boken The Secret igen. Fast den fanns bara på svenska så det fick bli det (Hemligheten). Jag är så glad att jag äntligen läser den igen. Jag började läsa den på engelska för nåt år sen men som alltid så rann det ut i sanden efter några sidor. Det är förstås lättare att läsa om boken är intressant men det är inte alltid som det räcker för att det ska bli av ändå! Hemligheten är en bok som handlar om tankesätt och inställning. Jag tycker att den är väldigt bra och inspirerande. Den handlar i princip om hur man vänder negativa händelser till att börja få positiva händelser att hända. Den handlar om hur man kan påverka och förändra sin eget tankesätt för att dra till sig det man önskar. Den förklarar att många människor ofta tänker på saker som dom INTE vill ha och att när dom tänker på dessa saker så händer dom iaf. Författaren menar att det är för att man har dessa tankar i huvudet som dom händer. Man drar till sig det man tänker oavsett om det är något som man vill ha eller inte vill ha så drar man till sig det. Författaren menar att det är nån sorts attraktionskraft och om man tex tänker ”Jag vill inte komma för sent” så blir det samma sak som ”Jag vill komma för sent”. Universum ser inte ordet ”inte” den ser bara till att ge tillbaka det jag tänker på, i det här fallet att komma för sent alltså. Det här är något som alla gör oavsett om man vet om attraktionskraften eller inte. Man drar till sig det man tänker på.

Jag gillar bokens inställning i det att allt händer inte av sig självt utan det är en själv som faktiskt kan skapa sitt liv med sina egna tankar. Jag har alltid varit av den inställningen ändå oavsett. Det känns därför kul att kunna utforska det och hur jag kan förbättra min inställning till det positiva. För även om jag alltid har varit lite medveten om hur lätt det är att själv sätta sig i en negativ tankespiral så är det inte något jag har haft full förståelse för i hur jag ska ta mig ur det och vända till något positivt. Så i princip ska man alltså tänka positivt på exakt det man vill ha och önskar sig. Så klart så önskar jag mig mycket och vill väldigt mycket så som ett första steg har jag bestämt att jag endast ska fokusera på att tänka positivt. Oavsett vad jag tänker på så om jag kommer på mig själv i en negativ tanke som inte handlar om det jag vill ha så ska jag avbryta det och bara tänka orden ”tänk positivt”. Inget mer. Jag tror att resten kommer av sig själv sen lite i taget. Man måste börja nånstans och att bara fokusera på två ord är ju ganska lätt.

TÄNK POSITIVT

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.