Spectracure

Läste ett inlägg med ett tips om aktien Spectracure i en Facebook grupp häromdagen och det lät väl intressant tyckte jag. Jag följer sällan tips och rekommendationer men läser dom gärna. Snarare tvärtom att jag håller mig mer borta från aktier som det tipsas hejvilt om.

Det intressanta med Spectracure  var att företaget forskar om cancerbehandlingar inom vissa typer av cancer. Så jag gillar det dom gör och tog en chansning på en liten summa och köpte. La en order för 6 kr igår innan öppning och nu har den gått upp till 8 kr/aktie på bara två dagar. Så kul!

Jag sparar annars enbart i fonder numera men funderar litegrann på att börja med utdelningsaktier igen. Men är bara i tankestadiet än så länge. Vi får se om jag börjar med det igen. Det jobbiga med sånna aktier är ju att kursen svajar och själva kursutvecklingen inte är så jättebra just på grund av att man ju får utdelning regelbundet. Så det ena slår ut det andra liksom. Känner mig dock rätt nöjd med att bara spara i fonder också så jag kanske blandar lite. Skulle kunna börja med utdelningsaktier i enbart mina långsiktiga sparanden så det inte blir alltför mycket av dom.

Publicerat den
Kategoriserat som Sparande

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: