Uppdatering av mina mål för 2021

Jag skrev en liten lista med önskemål för vad jag vill göra under 2021 tidigare. Men det har inträffat lite saker som säkerligen kommer göra att jag måste tänka om med vissa av målen. Kanske lägga till andra mål också som jag kom på i efterhand. För jag är gravid! 🙂 Japp, så är det. Jag kan knappt tro det själv. Jag hade nästan gett upp hoppet om fler barn faktiskt. Men ibland slår ens önskningar in iaf!

Det är lite tidigt fortfarande och kan förstås ändras ännu men jag var på kub förra veckan och då såg allt bra ut. Det var så fantastiskt roligt att få se det lilla fostret i magen. Jag har haft så lite symptom på graviditeten att jag ibland undrat om jag verkligen är gravid! Den rörde sig massor redan. Sparkade och sträckte ut hela den lilla kroppen så mycket att barnmorskorna hade svårt att få bra bilder för att kunna mäta.

Sen så blir det rutinultraljud om några veckor där dom kollar lite mer med hjärtat och annat sånt och eventuellt kanske får vi veta om det är en pojke eller flicka 🙂 Nu är jag i vecka 14 så jag har gått in i andra trimestern och jag mår faktiskt helt ok. Inte alls mycket symptom eller besvär. Att jag har lite svårt att sova på nätterna är nog det ”värsta” besväret så allt är bra. En aning svårt att äta lagad mat också.

En annan sak som hänt som dock är rätt tråkig är att jag har cellförändringar i livmodern. Tajming med det och graviditet samtidigt. Jag har varit och tagit nya cellprov för ett par veckor sen men det tar en månad att få svar på dom. Så om ca två veckor hoppas jag få svar på hur det ser ut med det.

Mina nya mål för 2021:

 • Hälsosamma mål:
 1. Äta mer grönsaker igen. Sen jag flyttade till min nya lägenhet förra året har jag blivit tokvärdelös på att äta grönsaker.
 2. Sluta överköpa mat. Det här är en dålig vana jag har sen tonåren då jag levde på socialbidrag. Att köpa mat så fort bidraget kom var alltid första prioritet.
 • Personlig utveckling:
 1. Lära mig läsa snabbare och lära mig kunskap snabbare (Meta-learning). Kunskap är makt helt enkelt.
 2. Säga nej till tidstjuvar och sånt som inte ger mig nåt positivt. För att kunna säga ja till sånt jag mår bra av. Jag slösar min tid på alldeles för mycket som inte ger mig nån positiv energi tillbaka.
 3. Umgås med människor som ger mig bra energi. Det här kan vara svårt men är väldigt viktigt.
 4. Bli bra på schack. Har länge velat lära mig. När jag började titta på The Queens Gambit på Netflix blev jag fast!
 5. Testa att måla. Gjorde mycket kreativa aktiviteter när jag var barn. Två aktiviteter jag minns är keramik och målning i Frankrike. När vi flyttade hit var dom kurserna inte lika bra så jag ville inte gå. Minns att jag tyckte mycket om att måla så det vill jag testa igen. Antingen på fri hand eller kanske gå en kurs vore kul.
 6. Hämta min saxofon när jag hittar nycklarna till förrådet… Har inte spelat sen gymnasiet. Jag längtar så till jag kan hämta saxofonen. Mina grannar kommer älska mig haha! 🙂
 7. Resa nånstans, inrikes. Bo på hotell och äta frukostbuffé vore trevligt! Det är så många år sen jag reste nånstans nu. Tror det är minst 7 år sen!
 • Ekonomiska mål:
 1. Jobba mer. Jag jobbar fortfarande på tok för lite men nu måste jag ta tag i det om jag ska kunna köpa mig nåt eget längre fram.
 2. Bli bättre på att sköta min ekonomi. Öppna min post i tid till exempel! Det leder ofta till att jag får betalningspåminnelser. Så himla onödigt!
 • Träningsmål:
 1. BJJn får vänta nu så det blir att träna mer yoga och mindfullness. Kommer förmodligen inte kunna träna bjj igen förrän nästa år.
 2. Gå ner i spagat och bli mer vig i allmänhet. Att vara vig är nog rätt bra tills jag börjar bjj igen och kul att kunna gå ner i spagat tycker jag.
 3. Göra bakåtkullerbytta. Det här är nåt jag alltid haft svårt för. Och det är nåt vi behöver kunna på bjjn.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.