Varför är skolböcker så dyra?

Ska in på skolan snart igen och planerar var jag ska köpa mina böcker inför Fastighetsrätten. Behöver köpa totalt åtta böcker. En har jag hittat som e-bok men resten måste jag köpa helt nya. Hittar dom inte ens begagnade. En ska jag få låna av Nils också. Så sex böcker måste jag köpa. Lyckligtvis har jag hittat fyra av dom sex på biblioteket att låna och alla är inne. Men jag ställer mig ändå fråga: Varför finns inga studieböcker som e-böcker??? Jag hade gjort vad som helst för att framförallt slippa bära alla dessa otympliga böcker fram och tillbaka under några månader för att sen dessutom besvära mig med att försöka sälja dom vidare.

Det skulle vara så fruktansvärt smidigt att ha alla böckerna i Google Drive samlade och lättåtkomliga hela tiden. Inget annat än min telefon, surfplatta eller dator behövs då. Förstår inte varför förlagen inte ser till att ge ut dom som e-böcker. Om det bara handlar om att tror att dom tjänar mer på fysiska böcker så är det väl bara att ta lika mycket eller nästan lika mycket betalt för en e-bok. Det måste finnas många olika sätt att lösa detta.

Så sjukt irriterande med massa tunga och dyra böcker. Verkligen.

Entreprenören och problemlösaren i mig vill nu inte tänka på annat än hur man ska kunna lösa detta med att få ut e-böcker för studentlitteratur på bästa sätt! Måste lösas…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: