Nytt år!

Då har vi börjat det nya åretmen jag vet egentligen inte vad som är så speciellt med det för en del. Jag har absolut inga nyårslöften eller annat förknippat med nyår. Jag har snarare mål men det är inget som är kopplat med nyåret. Mina mål upprättar jag när jag kommer på dom under året helt enkelt. Behöver inte ha ett nytt år för att påbörja något nytt liksom.
Ett vanligt nyårslöfte är att gå ner i vikt och självklart har det fått mig att reflektera över min egen viktnedgång som dock lyser med sin frånvaro. Så jag måste skärpa till mig lite. Jag har funderat länge på vad det är som gör att jag inte lyckas följa min planerade matsedel som jag tidigare har haft framgång med. Jag har gått ner mer än 10 kilo två gånger i mitt liv. Så jag måste tänka efter vad det är som gjorde att jag lyckades då men inte nu. Det hänger alltid på detaljerna så jag måste försöka tänka efter.
Första gången följde jag en matsedel som min moster fått av sin läkare. En strikt matsedel som bygger på rena livsmedel och en fördelning av nästa alla kolhydrater äts till lunch. Då åt jag såhär:
Före frukost: Ett glas vatten.
Frukost: Mild lätt naturell yoghurt, jordgubbar, Stevia, mörkt rågbröd, skinka.
Lunch: Pasta, burkchampinjoner, linfröolja, lite riven ost, vindruvor.
Middag: Kött, sallad, ungsstekta grönsaker, lite bönor, klementin.
Kväll: Päron.
Jag fick inga mängder av min moster så jag matade in allt i Aftonbladet Viktklubb som jag var medlem hos på den tiden för att få rätt mängder. Numera använder jag gratisappen My Fitness Pal som fungerar på samma sätt. Den är faktiskt mycket bättre dels för att den är gratis men också för att dom flesta livsmedel är redan inlagda.

Den andra gången jag åt efter en strikt diet åt jag ungefär såhär. Konstigt nog minns jag denna diet sämre än den första:
Frukost: kokt ägg, apelsin, oboy med mjölk.
Mellanmål: banan.
Lunch: Sallad, keso, makrill, solrosfrön, lite pasta.
Middag: Tror inte jag hade något speciellt bestämt där. Måste försöka hitta någon historikpå hur jag åt denna diet.

Ok, svårt att hitta några detaljer när jag minns så dåligt. Mitt motto är iaf att det ska vara enkelt, kunna ätas lika varje dag så,att jag inte behöver fundera så mycket.
Jag skulle kunna skriva ut matsedeln så att jag alltid har den framför mig. Förut använde jag papper o penna för att bokföra mina livsmedel o sen skrev jag in allt jag ätit under dagen. Nuförtiden är det så lätt att ta fram mobilen o föra in direkt. Problemet tror jag är att det slår ändå inte papper o penna som alltid ligger framme. Dvs jag behöver inte komma ihåg att öppna appen utan jag blir iställer påmind när papperoch penna ligger framme. Ska testa det med. Tror faktiskt att bokföring avlivsmedel minska småätande rejält.

Så skriva ut matsedel och ställa fram papper och penna blir nästa försök.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.