I LIVED

När jag blir gammal vill jag kunna se tillbaka på mitt liv och känna att jag har gjort det jag ville göra i mitt liv. Jag vill inte känna någon ånger över att jag inte har gjort något av det jag vill göra. Jag vill LEVA och inte ÖVERLEVA. Det är stor skillnad på det och något jag tänker på dagligen för att förbättra mina mål i mitt LIV. Idag går alldeles för många människor från lön till lön och har precis råd till mat och kanske tom lite nöje. Visst, det är inget fel med det om det är så att man känner att det är så här man vill LEVA. Men känner man att detta bara är överlevnad då kommer man att sluta med en massa ånger när/om man blir gammal. Jag kan lätt störa mig på människor som inte har några mål i livet och bara lever från lön till lön men som ändå drömmer eller önskar mer men gör inget åt det. Jag har lust att skrika till dom MEN GÖR NÅT! Ingen annan än DU kan förändra ditt liv i den riktning DU vill.

Självklart är jag inspirerad av gårdagens föreläsning med Balansekonomi och även om jag redan har klart för mig vilka mål jag har i livet så har jag aldrig direkt skrivit ner dom. Det är bra att gå på den här typen av föreläsningar om man vill förändra sitt liv även om man bara vill förändra lite grann. Man blir påmind om vad som är viktigt här i livet och det sätter igång tankarna igen. Får en på spåret igen.

En del av dom drömmar jag har som jag vill förverkliga är:

  1. Ha ett riktigt ordentligt bröllop med ”extra allt” typ. Vi gifte oss i Las Vegas 2010 och det var också fruktansvärt roligt att uppleva men jag vill också uppleva ett riktigt sagobröllop.
  2. Kunna ha sommarlov igen, dvs ca 2 månaders semester på sommaren.
  3. Kunna ha 1 månads vintersemester, tex i januari när allt är som nu mörkt och kallt.
  4. Hyra en Lamborghini tex under ett semestertillfälle. Skulle gärna äga en också men jag tror inte att det skulle vara så kul i längden faktiskt.
  5. Kunna hyra ett hus utomlands vid något semestertillfälle.
  6. Åka på olika typer av resor som tex vildsafari i Afrika och se vilda lejon, giraffer och andra vilda djur.
  7. Bo 5-stjärnigt när vi åker på vissa typer av semester som tex solsemester då vi bara vill vila ut och känna mig omhändertagen.
  8. Jobba 3 dagar per vecka istället för 5.
  9. Förtidspensionera mig vid 55 års åldern. ”Bara” 20 år kvar dit så det är bäst att börja planera för det!

Det finns säkert mer om jag tänker riktigt mycket men nu måste jag plugga igen!

 

1 kommentar

  1. Jag har skrivit lite om mina tankar på min blogg, du får hemskt gärna läsa dem och säga vad du tycker. Att leva ett rikt privatekonomiskt liv är inte bara pengar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.