Lea vattkoppor

Lea fick vattkoppor förra måndagen och kunde komma tillbaka till förskolan först idag. Vilket jobbigt virus som häller i sig så länge och sprider sig så lätt. Det blev inte mycket gjort kan man säga men vi gjorde så gott vi kunde.

Jag provar äggfasta! Det är ganska lätt att följa, eller väldig lätt att följa. Man äter massa ägg i några dagar, äter strikt lchf i några dagar o ägg i några dagar igen. Sen är äggfastan klar och man har förhoppningsvis gått ner några kilon! Jag är på den andra perioden av äggfasta, andra dagen av fem. Det går jättebra. Första äggperioden gick jag ner 2,5 kg. Dock gick jag upp 1,5 kg undra strikta dagarna men förhoppningsvis går jag ner dom nu och gärna nåt kilo till.
Med lchf har jag nog hittils gått ner 5 kg, sen 15 december. Jag gick egentligen ner dom första månaden för sen fuskade jag en hel del under januari när Lea fyllde år. Så jag åt mängde av sötsaker när jag tänker efter. Inte så bra. Jag mådde faktiskt rätt dåligt av det.

Men jag funderar och funderar på det här med lchf. Detären del saker som endå stör mig med det i längden.
Det som stör mig mest är nog att en del grönsaker är förbjudna för dom har för högt kolhydratinnehåll. Det har jag svårt att acceptera faktiskt, jag vill inte förbjuda grönsaker oavsett vilken grönsak det är så känns det fel. Självklart är i princip alla frukter förbjudna av samma anledning. Det är nog bara en del bär som är ok. Det känns precis lika fel att förbjuda frukt. Det är ju nyttigt tycker jag.
Sen har jag svårt att vänja mig vid att äta så fet mat hela tiden. Att hela tiden lägga till mer fett för att få i sig energi känns bara så märkligt. Det är verkligen svårt att vänja sig vid det tycker jag.
Det sista som nog är svårast att hålla i längden är att minsta lilla fusk kan förstöra rätt mycket med viktnedgången och måendet. Efter mina fuskdagar i januari så vet jag ju att jag aldrig kommer att kunna hålla mig borta från kolhydrater helt och hållet och då är frågan om det verkligen är värt att fortsätta äta på det här sättet.
Jag är nog en periodare när det kommer till lchf eller kanske mat överlag. Det är väldigt gott att äta lchf verkligen. Det är klart, det är ju fett och det mesta blir gott med extra fett.

Så jag har funderat på hur jag ska göra om jag tröttnar helt och vill byta till nåt annat. Jag funderar på nåt mellanting. Dvs lågkolhydratkost som jag hade i tankarna i början när jag velade med lchf. Jag tänker mig lite som lchf med massa grönsaker dock även sånna grönsaker som är förbjudna i lchf för att få energi från dom kolhydraterna. Fortsätta skippa andra typer av kolhydrater som pasta och ris men istället få energi från sötpotatis och bönor till exempel som jag tror är mycket bättre alternativ och mer mättande. Självklart fortsätta äta lagomt med protein, där är det ingen skillnad oavsett hur jag äter. Till sist då gå tillbaka till att äta fettsnålt igen också. Typ nåt sånt känns just nu mer lockande.

Vi får se, än har jag några dagar på mig att fundera.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.