Det är ju Paleo!

Jag har under ett tag funderat på att göra en ändring på hur jag äter för jag har känt mer och mer att LCHF inte riktigt passar mig 100%. Jag har svårt att acceptera att man förbjuder frukt och framför allt en del grönsaker. Det går inte ihop för mig att göra så. Jag tycker att man ska äta alla grönsaker och frukter. Det är allt annat som jag inte vill äta egentligen.

Så jag ramlade över Paleo och det verkar vara en sån ”diet” som tillåter alla grönsaker och frukter men i övrigt ganska mycket som LCHF egentligen. Paleo är även mejerifritt, som jag dock inte riktigt förstår varför ännu. Vad finns i mejerier som bör undvikas egentligen? Få se, det finns laktos som jag vet att jag får ont i magen av vid större konsumtion. Läste nånstans att det finns kasein och att det inte heller ska vara bra? Kommer inte riktigt ihåg. Finns det nåt mer med mejerier som inte är bra för kroppen? Jag vet att det rekommenderas måttligt i många LCHF-grupper också för att det sägs hämma viktnedgången om man äter för mycket mejeriprodukter. Max 1,5 dl brukar folk tipsa om i grupperna. Var den mängden kommer ifrån har jag ingen aning om.

Fettet ska också vara sån typ som är nyttigt fett som olivolja, kokosolja, kokosgrädde, avokado, osv.

Det positiva med att det är likt LCHF är att det går enkelt att göra om mina favoritrecept från LCHF till Paleo.

Det andra positiva är att det fokuseras mer på att äta mycket grönsaker i sina måltider medan jag tycker att LCHF fokuserar mycket på att ha mycket fett i måltiderna. I slutändan är det säkert lika stor balans mellan bägge delarna men jag föredrar att fokusera på grönsaker iaf. Recepten överlag som jag har hittat hittills har verkat vara väldigt nyttiga och fräscha vilket för mig känns absolut mycket bättre.

Jag har känt mest behov efter kolhydrater på morgonen så jag tror egentligen att det räcker att jag lägger till kolhydrater på morgonen så klarar jag mig nog på lite färre under resten av dagen.

Det blir nog bra det där.

Som alltid samlar jag ihop alla recept jag vill prova och favorit recept på Pinterest.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.