Första matlådorna klara

Nu har jag kommit igång igen med matlådor och lagar nu lite större mängder så att det blir fler matlådor åt gången. Tidigare lagade jag matlådor baserat på 1 kg protein åt gången och det blev ju inte så många lådor förstås när Roger själv tar 200 g i varje låda. Så idag började jag med 3 kg karrée i ugnen. Det blev 12 lådor, 6 lådor var. I mina hade jag alla med blomkålsmos för kålroten var slut på Ica och champinjoner. I rogers hade jag hälften med pasta och hälften med bulgur, båda med champinjoner i.

Utöver dom första fryslådorna gjorde jag även 3 kg revbensspjäll med coleslow och focacciabröd. Jag blev dock lite besviken på revbensspjällen för dom blev lite torra ändå fast jag kokade dom. Jag lagar revbensspjäll väldigt sällan så jag har ingen aning om vad som gick fel här. Dom var ok iaf.

Här är hela listan på det jag har och ska laga under veckan:

image

Kycklingspett i jornötssås blir till middag och inte matlådor. Till matlådor blir det kycklinglådan och baconkycklingen. Fast gräddsåsen kommer jag hoppa över för jag tror inte den behövs.

Resten är sånt jag gör om det hinns och lust finns!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.