Inför 2018

Ända sen jag fick Lea och startade den här bloggen 2013 har jag försökt gå ner mina mammakilon utan större framgång. Jag lyckades gå ner ca 15 kg under första halvan av 2016 men sen hände nånting och jag föll tillbaka i gamla spår och nu har jag gått upp allt igen :-/

Under Jul har jag gått upp 3 kg också… Det var iofs planerat fusk under juldagarna fram till nyårsafton då jag tillät mig själv att äta fritt som jag vill. Trodde dock inte att jag skulle gå upp så pass! Så, under 2018 blir det återigen ett nytt försök att gå ner mina mammakilon. Jag ska göra ett nytt försök med Mamma Fitness som jag provade under hösten och tyckte det gick bra när jag gjorde det under en månad. Efter månaden har jag försökt hålla i det själv och fortsätta på egen hand men det har tyvärr inte gått lika bra. Under januari ska jag prova att göra det 100% korrekt på egen hand. Går det inte så tar jag en ny månad hos PT online/Mamma Fitness. Det kanske är så att jag skärper mig extra när jag har en PT som jag får feedback från. Jag ska ta nya före-bilder också så att jag har nya fräscha, även om det inte är nån skillnad mot tidigare före-bilder egentligen.

Det jag ju kan göra är att använda bloggen igen mer flitigt på samma sätt som jag använde Mamma Fitness där jag redovisade varje kväll vad jag hade ätit och tränat. Det plus vägning en gång i veckan och nya bilder varannan vecka. Träningsschemat byttes ut var 14:e dag så det kan jag ju försöka göra här hemma också på egen hand och se om jag klarar det själv under januari.

Just när det gäller träningen har det helt fallit bort under senhösten/vintern här och jag har i princip inte tränat alls faktiskt. Så den biten behöver jag absolut ta tag i ordentligt igen.

Så, det är ju himla lämpligt att den 1:a januari dessutom är en måndag så blir det väldigt tajmat att börja just imorgon med allting. Blir nog kanske inte att börja direkt med maten redan från frukosten, vi får se. När jag gjorde Mamma Fitness fick jag tillgång till allt en vecka innan, så jag kan ta första veckan som just en planeringsvecka och börja med mått, bilder och planera kostschema och träningsschema för kommande vecka. Men självklart ändå börja lite mjukt under den här veckan för att komma igång med att registrera mat och träning varje dag igen. Även redovisa det jag äter och tränar redan från imorgon kan jag ju också börja med.

Om 20 minuter är det nytt år och jag ser väldigt mycket fram emot det! Lea kämpar på med att hålla sig vaken till tolvslaget. Hon ser väldigt trött ut haha men jag tror nog hon håller ut 🙂

Checklista för viktnedgång under 2018

Inför start:

  • Nya före-bilder, framifrån, från sidan och bakifrån
  • Ta mått på midja, stuss, lår, bröst och armar
  • Vägning

Varje dag:

  • Kostdagbok, registrering av mat plus en kort kommentar om dagen
  • Träningsdagbok vid varje träningstillfälle

Varje vecka:

  • Nytt kostschema, läggs upp torsdagar inför fredagshandling
  • Vägning en gång per vecka, lämpligtvis måndagar för att minska risk för fusk under helgen

Varje månad:

  • Nytt träningsschema, lämpligtvis första måndagen i varje månad
  • Nya bilder, framifrån, från sidan och bakifrån
  • Ta nya mått på midja, stuss, lår, bröst och armar
Publicerat den
Kategoriserat som Träning

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: